picibaba.hu vonalzó

2012. április 12., csütörtök

Aranyosságok

Kedves szomszéd nénink, Piroska néni gyakran átjön meglátogatni minket. Nagyon szeretik a gyerekek, sokszor emlegetik is. Kezdetben Réka "Pokos néninek" hívta, de amikor továbbfejlesztett változatként "Pojoszka" néniként emlegették, úgy éreztem, lépnem kell. A következő "Pojoszkánál" leültünk és próbáltam segíteni kimondani helyesen a néni nevét. "Pi-ros-ka" néni - tagoltam. "Pojoszka" - jött a válasz. Hirtelen eszembe jutott, hogy a színeket már ismerik. "Mondd, hogy piros...ka" - kértem. Néz rám nagy szemekkel... "Na, - sürgettem - piros..." "Kék-ződ-sága" -vágta rá diadalittasan. Feladtam. Szerintem Piroska néni nem fog megsértődni....

Domi, ha azt akarja, hogy felvegyem, odaáll elém, és azt mondja: gyeje kicsim! vagy gyeje babámm!, Gyeje madajam!
Egyik reggel még a katicás pizsimben voltam, amikor odabújik hozzám, hogy vegyem fel, miközben mondja: "Gyeje katicám!

Miután elszörnyedve szembesültem a mérlegen megjelenő számokkal, elhatároztam, hogy tornázni fogok. Elővettem a pilates DVD-t, és elkezdtem a bemelegítést. A gyerekek nem tudtak mit kezdeni azzal a látvánnyal, hogy bálna-anyu a földön fekszik. Gondolták, segítenek rajtam. Eszter együttérzően mellém feküdt, Réka a kezemnél fogva próbált felhúzni, ezzel egyidőben Domi a mellkasomra pattant és az időközben felcsúszott pólóm miatt szabaddá vált hasamat kezdte paskolni. Mondanom sem kell, a mutatvány röhögésbe fulladt, de azért hősiesen végigcsináltam... 3 súlyzóval...

Nagyon szeretik a zenét. Mindenre táncolnak, még a formabedobós játék vonatzakatolás hangjára is. Eszter teljesen transzba esik, ha zenét hall. A balettet szereti a legjobban. Nézi a koreográfiát, és próbálja lemásolni. Természetesen előképzettség híján talán csak én látom bele mozdulataiba az igazi tánclépéseket.



Nemrég megnyitottam a fb-on egy hivatkozást, meghallották ők is a számot. Azóta minden nap többször le kell játszani, és tombolnak rá :)



Van még valaki Domin kívül, akinek csikis a foga?




Végül egy találós kérdés: Mit mond Domi?

7 megjegyzés:

jutkaditka írta...

Tippem: "szép kabátok"

Éva írta...

nem talált... :)

jutkaditka írta...

Meghallgattam vagy 100-szor, de most már a "szép kabátok"-ra ráállt a fülem, nincs más tippem:(

Éva írta...

segítek. magánhangzók: u i a o :)

jutkaditka írta...

Ezek szerint Te tudod mit mond??? Már az is megfordult a fejemben, hogy a nagyközönségtől akarod megtudni:))) De a magánhangzók ismerete sem segített. A szövegkörnyezet is kéne:)

Éva írta...

Azt mondja: "Cuki vagyok" :)

jutkaditka írta...

hát, ezt életem végéig sem találtam volna ki! De legalább tippeltem:) És milyen igaza van, tényleg CUKI!!!